* Sarmısak
* Papatya
* Anason
* Kekik
* Bal
* Sarı Sabır Çiçeği
Hazırlanışı ve Kullanımı:
* Suda haşlanan sarmısak sert bir zeminde ezilerek elde edilen posa macun kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırıralark yoğurulur.Hazırlanan macundan fasulye iriliğinde haplar yapılarak günde 3 ila 4 tane alınır.
* Hastalık süresince yemeklerden sonra bir çorba kaşığı anason tohumu ağıza alınarak çiğnenir.
* Sarı sabır çiçeği kekik ile birlikte on dakika süreyle kaynar suda demlenir.Elde edilen çay süzülerek gün boyu dinlendirilir.Dinlendirilen sıvı şerbet kıvamına gelinceye kadar bal ile karıştırılarak tatlandırılır.Tedavi süresince hazırlanan şerbetten günde üç fincan içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Aşağıdaki Pencereye Konuyla İlgili Yorumlarınızı Yapabilirsiniz!