24 Kasım 2009 Salı

Kantaron Bitki Çayı

Dahilen; kantaron içerdiği hiperisinden dolayı orta şiddetteki depresyona karşı özellikle menepozda bitkinlik, endişe ve sıkıntı giderici olarak kullanılır.Sakinleştirici özelliğe sahiptir.Ayrıca iltihaplardan dolayı oluşan şişkinlik ve kızarıklıkları giderici, ağrı kesici etkileride bilinmektedir.
Ülsere karşı da kullanılabilir.İçerdiği flovonitler ve tanenden ötürü ise idrar artırıcı ve damar büzücüdür.Haricen bitkisel yağlar zaytinyağı içinde hazırlanmış ekstreleri yara ve yanıkları iyileştirici olarak kullanılır.

Rezene Bitki Çayı

Rezene Bitki Çayı

Mide ve bağırsak hareketlerini arttırır, uçucu yağı düz kaslar üzerine spazm giderici olarak bronş mukozası üzerinede salgı arttırıcı olrak etki eder.Ayrıca iltihap gidericidir.Bu etiketlerden dolayı solunum yolları ve hazımla ilgili rahatsızlıklarda kullanılır.
Çocuklarda iştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırır.Bal ile karıştırılarak hazırlanan şurup özellikle çocuklar için balgam söktürücü ve gaz gidericidir.
Tohumlarından elde edilen suyu göz banyosu ve gargara suyu olarak kullanılmaktadır.

Soğan çorbası diyeti

Soğan çorbası diyeti

Hedef: 3 günde ortalama 2-3 kilo.
Günlük kalori: 500 Kcal
Ketojenik bir diyet olduğu için pek tavsiye edilmeyen bu diyet en fazla 3 gün uygulanmalı. Bu diyette enerji dağılımı yüzde 62 karbonhidrat, yüzde 21 yağ, yüzde 17 protein.
Ölçülü bir yağ kaybından ziyade kas ve su kaybına neden olduğu düşünülen bu diyetin tekrarlanması halinde metabolizma hızı azalacak, kilo verme duracaktır.
Soğan çorbası tarifi:
6 adet soğan, yarımşar kilodan iki çeşit sebze ve yağsız et suyu ile hazırlanır. Diyette yağ kullanmak yasak. Limon, baharat serbest. İsteğe göre içine sebze konmadan da yenebilir. Soğan çorbasının zayıflatıcı özelliği, kasları çalıştırması ve iyi bir idrar sökücü olmasındandır.
BU DİYETİN GÜNLÜK MENÜLERİ
1. GÜN
Sabah : 50 gr. beyaz peynir, çay (şekersiz)
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar meyve + çorba
2. GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar et + çorba
3. GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : Pirinç lapası, meyve (muz, üzüm hariç) + çorba

23 Kasım 2009 Pazartesi

Defne

Defne

6-18 m yuksekliginde, yuvarlak tepeli ve sik dalli bir agac veya agactir. Almasik sapin iki yaninda karsilikli degil de aralikli olarak bir sagda, bir solda bitmis yapraklar seklinde dizilmis, 7.5-10 cm uzunlugundaki yapraklar oval bicimli, donuk renkli derimsi ve sert kenarlari da genellikle dalgalidir. Bitkinin sarimsi veya yesilimsi beyaz renkte kucuk cicekleri, olgunlastiginda rengi koyu mora donen tek tohumlu, etli meyveleri vardir. Bitkinin kullanilan kismi yaprak ve meyveleridir. Yapraklari ucucu yag yonunden zengindir. Baharat olarak kullanilir. Defne meyvelerinde de ucucu yag ve diger yaglar, aci maddeler bulunur. Meyveleri midevî ve sinir agrilarina karsi kullanilir. Meyve yapraklarindan elde edilen yag cildi tahris edici merhemlerin icine konur. Ayni maksat icin veteriner hekimlikte de, bundan baska sabun ve sampuanlara koku vermek icin de kullanilir

Papatya ve Papatya Çiçeği

Cocuklara ozellikle, kramplarda ve karin agrilarinda papatya cayi icirilebilir. Papatya cicegi, gaz birikiminde, ishalde, deri dokuntulerinde, mide rahatsizliklarinda ve balgamlanmalarda yardim eder. Ayrica, adet gorme aksakliklarinda, adet gorememe hallerinde ve daha baska nitelikteki, dolyatagi (rahim) sikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabi, yuksek ates, yara ve dis agrilarinda yardimci olabilir. Papatya, terletici, sakinlestirici ve kramp cozucu etkilere sahip olmasinin yani sira, her tur iltihaplanmalarda ve ozellikle mukoza iltihaplarinda dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanilabilir. Goz ve gozkapagi iltihaplarinda, kasintili ve akintili deri dokuntulerinde distan kompres ve yikama olarak, dis agrisinda gargara olarak ve ayrica yaralarin yikanmasinda kullanilir. Bir olay yuzunden kizginliga kapildiginizda veya sinirlendiginizde, hemen bir bardak papatya cayi iciniz; kalbiniz zarar gormeden, hemen sakinleseceksiniz. Agrili bolgelere, kurutulmus papatya ile doldurulmus sicak yastiklar koymak (Bitki Yastigi) da ozellikle onerilir. Yatistirici etki iceren papatya banyolari ve yikanmalari da tum sinir sistemini en iyi bicimde etkiler. Agir hastaliklardan, bitkinlik hallerinden sonra kendinizi cok iyi hissetmeye baslayacak ve rahatlayacaksiniz. Yuz ve cilt guzelligi bakiminda da papatyayi unutmamalisiniz. Kaynatilmis bitki suyu ile haftada bir kere yuzunuzu yikayacak olursaniz, cildinizin nasil tazelendigini ve saglikli bir renk kazandigini goreceksiniz. Sac bakiminda da, ozellikle saclari acik renk olanlar, kaynatilmis papatya suyu kullanmalidirlar. Boyle yikanacak olurlarsa, saclariniz guzellesecek ve goz oksayici parlaklik kazanacaktir. Papatya merhemi, basura karsi kullanilabilir. Papatya bugusu kullanarak, nezle ve sinuzit kisa surede iyilestirilebilir. Antik cagda bile, sinir agrilari ve romatizma, papatya yagi ile masaj yapilarak tedavi ediliyordu. Eski bitki kitaplarinda yazdigina gore, papatya yagi, organlarin yorgunlugunu alir ve kaynatilmis bitki lapasi hasta mesanenin ustune uygulandiginda, agrilari hafifletebilir.

Kullanim Bicimleri:

Cay hazirlamak: Yarim veya bir tatli kasigi dolusu cicek, orta boy bir su bardagi dolusu kaynar suyla haslanir (Kaynatilmaz), 8-10 dakika demlendikten sonra suzulur.

Banyo katkisi: Tam banyo icin dort avuc dolusu, yuz veya sac yikamak icin bir avuc dolusu papatya cayi haslanir, 10 dakika demlendikten sonra banyo suyuna eklenir.

Kompresler: Bir bardak kaynar sut, bir yemek kasigi dolusu cicegin ustune dokulur, demlenmesi icin 8-10 dakika beklenir ve posasi suzuldukten sonra sicak sutle kompresler yapilir.

Bitki yastigi: Keten bezinden yapilmis bir yastik, kurutulmus ciceklerle doldurulur ve agzi dikilir. Kuru bir tavda iyice isitilir ve hasta organin ustune koyulur.

Papatya yagi: Gunesli havada toplanmis cicekler, bir sisenin icine gevsekce doldurulur ve ustune sizma zeytinyagi, cicekleri ortecek kadar eklenir. Sise 14 gun boyunca, arada bir calkalanarak ve kapagi acilarak, guneste bekletilir. sure sonunda tulbentten suzulur ve koyu renkli siselerde, serin bir yerde saklanir.

Papatya merhemi: 250g icyagi ( veya margarin ) tavada iyice kizdirilir ve iki avuc dolusu taze cicek icine eklenir. Tavadakiler kopuklenmeye baslayinca karistirilir, agzi kapanarak serin bir yere birakilir. Ertesi gun yeniden isitilir, tulbentten gecirilerek suzulur ve cam veya porselen merhem kaplarina aktarilir. Buzdolabinda saklanmalidir.

Papatya Bugusu: Icinde su kaynayan bir kabin ustune yerlestirilen suzgecin icine, taze veya kurutulmus bitkiler konduktan sonra, suzgecin ustu kapanir. Bir sure sonra , yumusamis olan bu sicak bitkiler cikan buhar genize cekilir.

Adaçayının Faydaları

Adacayi sikca icildiginde tum bedeni guclendirir,kalp krizi tehlikesini azaltir ve koturumluklerde cok yararlidir.Gece terlemelerinde ve asiri terlemelerde,lavanta ciceginin yani sira,yardimci olabilecek tek bitkidir.Gece terlemesine neden olan hastaligi iyilestirir ve bu hastalikla el ele giden asiri gucsuzluge,canlandirici etkisi sayesinde son verir.Hastalik sonrasi gucsuzluk hallerinde basariyla kullanilabilir.Pek cok doktorun,adacayinin degerli ozelliklerini artik iyice tanimis olduklarini biliyoruz.Onu kramplarda,omirilik rahatsizliklarinda,beze hastaliklarinda ve organ titrekliklerinde buyuk bir basariyla kullaniyorlar.
Yukarda belirtilen hastaliklarda,gunde 2 su bardagi cay yudumlanarak icilmelidir.Adacayi,hasta karacigeri de cok olumlu etkiler,onunla ilgili tum rahatsizliklari giderir ve gazlari yok eder.Kan temizleyici etkisi de vardir.Solunum organlarini ve mideyi balgamsi salgilardan temizler,istah acar.Mideyi ve bagirsaklari rahatlatir,gazlarin diskilanmasini saglar.Kramp cozucu etkisi sayesinde,ishalde cok rahatlaticidir.Bocek sokmalarinda,sokulan bolgeye adacayi yapraginin tozu uygulanirsa etkili olur.Adacayi,distan uygulandiginda (Calkalama ve gargara),bademcik iltihabi,bogaz hastaliklari,dis iltihaplanmalari,yutak ve agiz boslugu iltihaplanmalarinda veya ulserlerinde ozellikle onerilir.Eger zamaninda adacayi kullanilmis olsaydi,pek cok cocukta ve yetiskinde bademcik ameliyatina gerek kalmazdi.
Adacayi,sigara tiryakileri icinde onerilir.Sigara icmek icin niyetlenen kisiye onun yerine adacayi icmesi tavsiye edilir.Vucuttaki nikotini ve sigara icme istegini en aza indirdigi tespit edilmistir.

Bitkiler Düşünebilirler mi?

Bitkiler aptal mi, degil mi? Bilim adamlarinin uzerinde kafa yordugu son konulardan biri de bu. Almanya'nin Bonn Universitesi botanik bilimi uzmanlarinca yapilan arastirmalarsa bu belirsizlige isik tutuyor.

Yaklasik iki yuzyil once bitkilerin uremesinin nasil gerceklestigi, bitkilerde de erkek ya da disi siniflandirilmasi yapilip yapilamayacagi tartisiliyordu. Yapilan arastirmalar bitkilerin cinsel kimlikleri oldugunu ve kendilerine ozgu cinsel yasam surduklerini ortaya koydu.

Gecen yuzyildaysa bitkilerin bir bagisiklik sistemine sahip olup olmadigi tartisildi. Bu arastirmalar sonucunda da bitkilerin bir bagisiklik sistemine sahip oldugu, ancak insan ya da hayvanlardakinden farkli isledigi belirlendi.

Bitki bilimi “botanik” uzmanlarinin uzerinde kafa yordugu son soruysa, bitkilerin bir sinir sistemine sahip olup olmadigi… Bitkiler de bizim gibi bir beyine ve sinirlere sahip mi? Cogu uzmanin bu soruya yaniti “hayir” iken, Almanya’da yapilan son deneyler aksini ortaya koyuyor…

Misir kokunde beyin izleri...
“Evrim Teorisi” ile bilim ve dusunce dunyasinda devrim yaratan Ingiliz biyolog Charles Darwin henuz 150 yil once bitkilerin cok sayida reaksiyon gosterme yetenegine sahip, komplike varliklar oldugunu ispatlamisti.

Ancak bilim adamlarinin, bitkisel sinir sistemi ya da botanik norobiyoloji kavramlari hakkindaki tartismalari gunumuze dek devam ediyor. Son donemde bilim adamlarini birbirine dusuren baska bir tartisma konusu daha ortaya cikti.

Zira Bonn Universitesi’nden Frantisek Baluska yaptigi arastirmalar sonucunda misir bitkisinin koklerinde bitkinin beyni olarak kabul edilebilecek bazi yapilar kesfetti. Frantisek Baluska, “Floransa’daki bir arastirma grubuyla yaptigimiz ortak calismalar cercevesinde, bitkilerin koklerindeki elektrik akimlarini ve bu yondeki faaliyetleri ortaya koyduk.

Bu koklerde hayvanlarin beyin dokusunu olusturan hucre yapisina benzer olusumlara rastladik. Ancak bu konudaki arastirmalar henuz baslangic safhasinda oldugundan bitkiler icin ‘beyin’ ifadesini kullanmiyoruz. Bunun yerine ‘kumanda merkezi’ tanimlamasini tercih ediyoruz.” diyor.

"Akilli" kokler is basinda!
Frantisek Baluska, 90’li yillarda Slovakya’dan Almanya’ya burslu olarak gelmis. Kendisi su an Bonn ve Bratislava universitelerinde ogretim uyesi olarak gorev yapiyor. Baluska, bitkiler uzerinde yuruttugu arastirmalari daha anlasilir kilmak icin bilgisayarini acip, onundeki monitoru isaret ediyor. Bilgisayar ekraninda bitki koklerini gosterir bir sema beliriyor. Frantisek Baluska, onundeki semadan bitki koklerinin ust kisminda yer alan bolgeyi gostererek ekliyor:

“Bilgilerin islenip nakledilmesi gorevi goren bir bolge kesfettik. Bu bolge, sinir hucrelerinin uzantilari olan ve bu hucreler arasinda baglantiyi saglayan sinapslara benziyor. Hucre iskeletini olusturan bu incecik baglar, kucucuk baloncuklarin, yani vezikullerin muthis bir hizla -kokun buyume bolgesinde oldugundan daha hizli bir sekilde- iletilmesini sagliyor. Bu kisim disaridan bakildiginda devre disiymis, buyumuyormus izlenimi uyandiriyor. Iste bu vezikullerin hizli bir bicimde olusturulup iletilmesi islemi sinapslarin calisma prensibiyle birebir ortusuyor.”

Botanik bilimci Frantisek Baluska, bitkilerdeki bilgi islem surecinin oncelikle bitki koklerinde olustugunu belirtiyor. Ornegin kokler isigi ya da zehri algilayabiliyor. Disaridan alinan “isik” veya “zehir” verisi, kok uclarindaki buyume merkezine iletiliyor. Buna gore kokler de ne yone dogru buyuyecegini belirleyebiliyor.

Bu goruntu, misir bitkisinin koklerinde bilgilerin islenip nakledilme semasini gosteriyorBildunterschrift: Bu goruntu, misir bitkisinin koklerinde bilgilerin islenip nakledilme semasini gosteriyor

"Iletisim zeka gerektirmez!"
Baluska ve arastirma ekibindeki uzmanlarin elde ettigi son veriler bitkilerin de bir nevi sinir sistemine sahip oldugunu ortaya koyuyor. Ancak arastirmanin ilk sonuclarina mesafeyle yaklasan uzmanlar da yok degil. Uzun yillardan beri bitkilerin elektrofizyolojisi uzerine arastirmalar yapan Gießen Universitesi'nden botanik bilimci Hubert Felle, bitkilerin elektrik akimlari sayesinde dis dunya ile iletisim halinde oldugunu, ancak bunu bir sinir sistemine benzetmemek gerektigini savunuyor.

Felle, buna ornek olarak bitkilerin bas dusmanlarindan yaprak biti ya da tirtillarla olan iletisimini gosteriyor.

Hubert Felle, “Bitkilerin bulunduklari yerden baska bir yere kosup kacmasi mumkun degil. Kaslara, bacaklara sahip degiller. Bu yuzden disaridan gelebilecek olasi tehlikelere karsi baska bir savunma sistemi kullanmak durumundalar. Bunu da kisa bir sure icinde, dusmaninin isini bozarak yapiyorlar. Yani ilk saldiridan yarim ya da bir saat sonra birtakim maddeler salgiliyorlar. Bu maddeler bitkinin tadini kotulestiriyor, hatta dusmani zehirleyebiliyor.” diyor.

Tuz ve Sodyum

Tuz sodyum kloriddir..Tuz hucrelerin yaklasik yuzde kirkini olusturur.Sodyum,tuz ilave edilmesede dogal olarak tum gida maddelerinde bulunur.Tuz ilave edildiginde toplam sodyum oranida artar.Dusuk tuz oranli bir diyet izleyenlerin,tansiyonu yuksek olanlarin,yemek piserken veya sofraya getirdikten sonra tuz eklememeleri gerekiyor.Ayrica cips,cerez gibi yuksek tuz ihtiva eden yiyeceklerden de uzak durmalilar.Yiyeceklerin icinde dogal olarak bulunan sodyum ise genellikle saglik problemlerine yol acmaz.Hepimizin tuzun icinde bulunan sodyum ve kloride ihtiyaci var.Potasyumla beraber sodyumda hucrelerdeki su dengesini saglar.Kan hacmini normalde tutar ve vucuddaki asiditeyi dengeler.Fazla tuzlu bir yiyecekten sonra duyulan su icme ihtiyaci da bu yuzdendir.Alinan bol miktarda su,bobreklerin tuz yoluyla alinan sodyumdan kurtulmasina yardimci olur.Bobrekler,terazinin diger tarafina da yardimci olur.Yani vucut gereginden az sodyum alsa bile bobrekler alinan miktari saklama yetenegine sahiptir.
Bebekler tuzu cok sindirirler.Hatta bu yuzden konsantre sut ile bebegin henuz gelismemis bobrekleri icin yuk teskil eder.Bebekler dogustan tuza alisik degiller.Hatta ilk olarak tuzlu yiyeceklere burun kivirirlar.Ancak,cogu yetiskin,bebeklerine tuzlu gidalar vermeye devam eder.Ve cocuk gelistikce tat alma hucreleri tuzun tadina da alisir.Fazla tuzlu yiyecekler yemek,mide kanserinin en onemli nedenlerinden biridir.Bu kanser turu dunyada en yaygin olarak gorulen hastaliklardan biridir.Bati ulkelerinde mide kanseri orani,yiyecekleri saklarken tuzlama yontemi yerine buzdolanin kullanilamaya baslamasiyla birlikte gozle gorulur sekilde azalmistir.
Yetiskinler gunde 1000 ila 2300 miligram kadar sodyuma ihtiyac duyarlar.Tuzun da yuzde 40'inin sodyum oldugunu oldugu dusunulurse bu yaklasik 2,5-6 gram arasi tuza denk duser.12 yasindan kucuk cocuklar bundan biraz daha az tuza ihtiyac duyarlar.1-3 yas arasi 300-1200 mg,bir yasin altindaki bebeklerin yemeklerine tuz eklemeye gerek yoktur.

Sarıot ( Düğün Çiçeği )

Sarıot ( Düğün Çiçeği )

Centiyangiller familyasindan;gok yesili renginde bir bitkidir.Nemli kumsallarda yetisir.

Sapi ince,yapraklari dipten cifter cifter bitisiktir.Cicekleri saridir.Genellikle Kradeniz bolgesinde bulunur.
Faydasi : Atesi dusurur.Asabi agrilari dindirir.Romatizmaya da faydalidir.

Nane Yağı

Nane Yağı

Bilimsel arastirmalara gore nane yagi cok guclu antibakteriyel bir ilactir.Mentol,antiseptik,serinletici ve uyusturucu etkiler icerir.Dogrudan kullanildiginda cildi tahris edebilir.Disarindan kullanimlarda zeytinyagi ile karistirilmasi dogru olur.
Icerken bir bardak sicak suya 15 - 20 damla nane yagi damlatilabilir.
Nane cayinin surekli kullanimi pek onerilmemektedir.Ozellikle 5 yasindan kucuk cocuklarda ve hamilelerde kullanilmasi doktorlar tarafindan da tavsiye edilmez.

Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!

Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!


Kilo almaya cok musait olanlar ve fazla kilosu olanlar son yillarda ogrendi ki, sismanligin cogunlukla sebebi, yavas calisan metabolizma. Metabolizmanin hizlanmasi zayiflamayi sagliyor. Bu konuda da bazi besinler kilolarin erimesine yardimci oluyor.
Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!



Kefir: Amerika ve Italya’ da yapilan arastirmalar sonucunda, kalsiyum miktari kilolari da etkiliyor. Sut urunleri, vucut icin cok onemli mineralleri iceriyor.. Ornegin yarim litre kefir, protein ve lesitin iceriyor ve gunluk kalsiyum ihtiyacinin %75’ini karsiliyor.
Sivri Aci Biber: Aci biberin cok az bir miktari bile hemen alnimizda terlemeye sebep oluyor. Bunun nedeni biberdeki dogal aci maddesi kapsaisin. Ayni spor yaparken oldugu gibi, bu madde de kisa sureli olarak vucut isisini yaklasik %25 oraninda yukseltiyor. Sonuc olarak kalori ihtiyaci da gecici bir sure icin artiyor.
Yesil Cay: Yesil cayin biline etkileri kolesterol dusurmesi, kanser ve kalp krizinden korumasidir. Yapilan arastirmalar, yesil cayin ayni zamanda yagin vucutta ve karacigerde depolanmasini onledigini de ortaya koydu. Ayrica vucuttaki enerji tuketimini de artiriyor.
Zencefil: Zencefilin koklerindeki maddeler, tipki kirmizibiberdeki gibi, dolasim ve sindirim sistemini uyariyor. Yemeklerde baharat olarak kullanilan veya cay olarak tuketilen zencefil ayni zamanda mide ve bagirsaklardaki gazi da sokturuyor.
Limon: C vitamini acisindan zengin olan limon, bagisiklik sistemine bol enerji sagliyor. Boylece kaslar daha fazla yag yakiyor.Sogan: Soganin icinde yer alan kukurt bilesimi “Alicin” kan dolasimini uyariyor, sindirimi harekete geciriyor, vucuttaki fazla suyun atilmasini sagliyor. Bunun yani sira metabolizmayi hizlandirarak, yag yakilmasini arttiriyor. Sarimsak ve yesil sogan da ayni etkiye sahip.
Tarcin: Tarcin, insulinin etkisini iyilestirdiginden, daha az insuline ihtiyac oluyor. Bu sayede yuksek insulin degerinin olusturdugu komplikasyonlardan kacinmak mumkun olabiliyor. Yemekleri bu baharatla tatlandirmakta fayda var.
Somon Baligi: Zayiflatan besinlerin basinda yer aliyor cunku yag acisindan fakir, protein acisindan zengin bir besin. Ayrica yuksek iyot icerigiyle vucut metabolizmasinin duzenlenmesinde onemli rol oynayan tiroit hormonunun salgilanmasinda da gorevli.

Greyfurtun Faydaları

Greyfurt
  • C vitamini bakimindan cok zengindir.
  • Karacigerin normal calismasini saglar.
  • Hazmi kolaylastirir.
  • Vucutta biriken suyu ve zehirli atiklari atar.
  • Kani temizler
  • Bedeni ve zihni yorgunluklari giderir.
  • Akciger ve gogus hastaliklarina faydalidir.
  • Gribe yakalanma riskini %95 dusurur.

Kayısının Faydaları

Kayisi cok sevdigimiz meyvelerden biridir..Sezonu geldiginde herkes mutlaka haftada bir kactane yemeli..

  • Kan yapici ve kansizliga iyi geliyor.
  • Cilt ve sac icin olumlu etkileri bulunuyor.
  • Akciger kanseri,kalp hastaliklari ve kataraktin onlenmesine yardimci oluyor.

Kivinin Faydaları

Basli basina bir C vitamini deposudur.
Bir adet kivide gunluk alinmasi gereken C vitamini ihtiyacindan fazlasi bulunuyor.Kivinin bitkisel besinleri DNA'yi koruyor.

Zayıflama Yaprakları

Mate Yaprağı

Yüksek oranda vitamin ve mineral içeriği ile vücuda enerji verir.Yağların hızla yakılmasını sağlar.Bu nedenle rejimlerde ve obezitelerde kullanılır..

Funda Yaprağı

Zayıflamak için son deönemlerde çok gözde olan bir bitkidir.Yağları ertimek suretiyle zayıflamaya yardımcı olur.

Ihlamurlu Astım - Bronşit Çayı

Ihlamurlu Astım - Bronşit Çayı Faydaları

Nefes darlığı, bronşit, göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve öksürük kesici etkiye sahiptir.Grip, nezle ve bütün boğaz yolları enfeksiyonlarında kullanılır.Soğuk algınlığı ve nefes borusu iltihaplarında etkilidir.

Karabaşlı Migren Çayı

En büyük etkisi kalp hastalıklarına verdiği yaradan dolayı, kalbin düzenli çalışmasını sağlar, kan dolaşımını uyarır, baş ağrısını keser, Sara gibi beyinle ilgili tüm hastalıklara iyi gelir.
Mide, bağırsak ve safra kesesi spazmalarında, gastrit ve migren baş ağrılarını yok eder.

Kantaraonlu Mide Ülseri Çayı

Kantaraonlu Mide Ülseri Çayı Faydaları

Mide ülseri, gastrit, 12 parmak bağırsağı ülseri, ağız ve özvakostaki yara ve iltihapları, bademcik, faranjit, bağırsak ve makat yaraları, rahim içi idrar yolu yara ve iltihapları, nasur, akciğer ve karaciğer yaraları için faydalıdır.
Menapoz dönemi rahatsızlıklarında faydaları görülmüştür.

Kısamahmutlu Şeker Çayı Bodorotu Acı Yavşanlı

Kısamahmutlu Şeker Çayı Bodorotu Acı Yavşanlı
Kan şekeri düşürücü özelliğe sahip olup pankreas ve karaciğer çalıştırıcı etkenleri vardır.Formüllü bitkilerden hazılanmış olan bu çay vücuttaki tüm hastalıklara karşı savunma sistemini güçlendirir.Mantar, egzama ve sedef gibi deri hastalıklarına etkilidir.Kanser hastalıklarının tedavilerine de faydası olduğu görülmüştür. Karaciğeri rahatlatır, kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler, sinir sistemini yumuşatır.

Oğulotu Stres Çayı

Oğulotu Stres Çayı Faydaları

Sedef, mantar, egzama, sinirsel hastalıklar stresten dolayı dökülen saçlar, her türlü baş ve kalp ağrıları, karaciğere bağlı hastalıklar, şeker, tansiyon, olervik durumlarda faydaları vardır..

Isırgan Otlu Kalp, Damar, Tansiyon Çayı

Isırgan Otlu Kalp, Damar, Tansiyon Çayı
Kalbi güçlendirir, yüksek tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.Sindirim sistemi koruyucu ve kuvvetlendirici etkiye sahiptir.Spazm çözücü kalp ve damar sıkışmalarını giderir.Damar genişletici özelliği olup kandaki yağ düzenini normale indirir.Sinirsel kalp çarpıntılarını giderir, kan dolaşımı arttırır ve kolestrolü dengeler.

Kekikli Hazımsızlık Çayı

Kekikli Hazımsızlık Çayının Faydaları

Hazmı kolaylaştırır, Kabızlığı tamamen yok eder.Sinir, stres, uyku düzeni bozukluğu, mide ve bağırsak şişkinliği, gaz, mide ülseri, gastrit, iç hemeroit, spastik kolon, idrar zorluğu gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

22 Kasım 2009 Pazar

Avokadolu Böbrek Çayı

Avokadolu Böbrek Çayının Faydaları:

Böbrek taşı ve iltihapları, safra kesesi taşı böbrek ağrıları ve yetmezliği, idrar yolları iltihapları ve yaraları, prostat büyümesi ve iltihapları, mide ülseri ve gastrit, 12 parmak bağırsağı ülseri ve hazımsızlık, basur kanamaları için yararlıdır.Bayanlarda idrar yolları yaraları ve iltihaplarını giderir.

Rezene Papatya Bebe Çayı

Rezene Papatya Bebe Çayı Faydaları:

Mide ve barsak gazlarını giderir.Hazmı kolaylaştırır.İştah açıcı özelliğe sahiptir.Uyku düzenleyici, emzikli bayanlarda süt bezlerinin faaliyetlerini arttırır.Kan dolaşımının düzenli olmasını sağlar.Kalbi güçlendirir ve mikrop kırıcı etkiye sahiptir.

Kullanım şekli: Süzen poşet üstüne kaynar su ilave edip, 2-3 dakika demlendikten sonra içilmesi tavsiye edilir.

Diyetten Önce Neler Yapılmalı

Kendinizi iyi ve güzel hissetmek için diyet yapmak zorunda değilsiniz. Mimi Spencer’ın “Diyet Yapmadan Önce Yapmanız Gereken 101 Şey (Çünkü İyi Görünmek Sadece Kilo Vermekle İlgili Değildir” kitabından kadınlar için birkaç öneri.

Her zaman topuklu ayakkabı giyin

Evet, topuklu ayakkabılar çok acıtıyor ve çok pahalı biliyoruz. Ama bize güvenin, onlara yine de ihtiyacınız var. Kıyafetiniz ne olursa olsun, ona seksi bir hava katacaktır. Ayrıca bacaklarınızın daha uzun ve dolayısıyla da vücudunuzun geri kalanını daha ince gösterecektir.


Yağ mıknatısı arkadaşlarınızdan kaçının

Kabul edin; eğer bir arkadaşınız yemekte kızarmış patates ısmarlarsa, bir tane aşırmadan edemezsiniz. Hatta belki kendinize bile ısmarlarsınız. Bir patates, bir bira ya da kocaman bir tatlı... Tabii ki arkadaşlarınızla yemeğe çıkmayın demiyoruz... Sadece sizin kadar sağduyulu biriyle yemeğe çıkmıyorsanız ekstra dikkat gösterin.

Sizi ifade eden stili bulun

Çok sade giyinerek de erkeklerin ağzının sulanmasına sebep olabilirsiniz, biliyorsunuz değil mi? Çünkü önemli olan sadece ne giydiğiniz değil onu nasıl giydiğinizdir de. Spencer’a göre giydiğiniz her şey bulunduğunuz odadakilerin ilgisini çekecek sinyaller gönderir.. ya da tam tersi. En çok iltifat alacağınız ve size iyi hissettirecek kıyafetlerinizi giyin, bu beş yıl önce aldığınız v-yakalı kazağınız olsa bile.

Yemek yerken ona odaklanın

Yemek yerken birden fazla şeyle uğraşmayın. Eğer televizyonun karşısında Gossip Girl dizisini izlerken yemek yerseniz, farketmeden daha fazla yersiniz ve muhtemelen hatırlamazsınız. Dahası yemek yemenin gözünüz yaşlıyken, sıkılmışken, huzursuzken ya da sarhoşken değil açken yapılan bir şey olduğunu hatırlayın. Duygularınızı değil midenizi dinleyin.

Seksi iç çamaşırları giyin

Eğer güzel iç çamaşırlarınızı randevulara ve partilere saklıyorsanız, onların herhangi bir iş gününde sizi ne kadar iyi hissetirebileceğini bilmiyorsunuz demektir. Yanlış bir çamaşırın sizin bütün günü kötü geçirmenize sebep olacağını biliyorsunuz, dolayısıyla çekmecenizde başka alternatifler bulundurun.

Daha çok etiketsiz yiyecek alın

Alışveriş yaparken kutulanmış şeylerden kaçının. Daha az koruyucu ya da katkı maddesi olmayan şeyleri seçin. Manav reyonundan alışveriş yapmaya çalışın.

Siyah opak çorap giyin

Siyah çorapları vücudunuzun alt kısmı için bir mucize yaratıcı olarak düşünün. Bacaklarınızı daha ince gösterebilirler, sizin daha stil sahibi gösterirler ve genelde ucuzdurlar. Damar veya dizlerinizdeki katmanlar gibi birkaç kusurunuzu da örter.

Öğünlerinizin boyutunu kontrol edin

Her dört Amerikalı’dan biri kendisine servis edilen her şeyi yiyor, içinde ne kadar yiyecek olduğuna bakmadan. Bir daha masaya oturduğunuzda tabağınızdaki her şeyi bitirmeden önce “Temiz tabak grubu” içinde olmak istemeyeceğiniz bir topluluktur.

Sağlıklı yiyecek tuzağına düşmeyin

Her şey çok masum başlar. Önce yemekte salata yemek istersiniz. Ispanak., havuç, cherry domates... Derken yumurta, pastırma, kızarmış ekmek, kremalı sos eklenir. Demek ki neymiş, sadece adı salata diye sağlıklı demek değildir.

Yağ değil, yağ yakanları seçin

Bazı sihirli yiyecekler çeşitli sebeplerden dolayı sizi tatmin eder. Onları alışveriş listenize ekleyin ve diyetinizle birleştirin; greyfurt, elma, zeytinyağı, keten tohumu, ayçicek tohumu, lektin, sarımsak, yabanmersini ve badem. (Yine de karizmanızı sarsmak istemiyorsanız çok fazla sarımsak tüketmeyin.)

Bitkisel ilaç, cilt kanseri tümörlerini azalttı

Bitkisel ilaç, cilt kanseri tümörlerini azalttı


kanser Bitkisel bir maddenin genlerinde yapılan değişikliklerle elde edilen ilaç, cilt kanseri tümörlerini azalttı.

KANSER, KANSER TÜRLERİ, KANSER TEDAVİSİ, KANSER ÇEŞİTLERİ
Amerikan biyoteknoloji şirketi Genentech’in geliştirdiği ve ağızdan alınan “GDC-0449″ ilacı, kanser hücrelerinin artmasında önemli rol oynayan “hedgehog” (kirpi) adı verilen proteini durdurdu.

“New England Journal of Medicine” dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, bilim adamlarının “veratrum californicum” bitkisinden elde edilen siklopamin maddesinin genlerinde değişiklik yaparak ilacı geliştirdiği belirtildi.

Yapılan klinik deneyde, cilt kanserine yakalanan ve bu tedavinin uygulandığı 33 hastadan 18′inde kanser tümörlerinin azaldığı ya da belirtilerde iyileşme görülürken, 11 hastanın durumunun uzun süre “istikrarlı olduğu” gözlendi. Sadece 4 hastada kanser tümörleri büyümeye devam etti.

İlacın ayrıca, beyin kanserinin en sık rastlanan türüne (medülloblastom) yakalanan bir hastada da etkili olduğu, tümörün büyük oranda küçüldüğü belirlendi.

Ciddi hiçbir yan etkiye rastlanmadığını belirten bilim adamları, şu an en sık rastlanan cilt kanseri türünün (bazoselüler epitelyoma) etkili tedavisinin bulunmaması nedeniyle bu sonuçların önemli olduğuna dikkati çektiler.

Papatya Bitki Çayı

Bakterilere karşı olan etkisiyle iltihapları giderir.İçimi son derece yumuşak bir çaydır.Boğaz, solunum yolu, mide ve bağırsak iltihabı ve ağrılarını gidermede faydalıdır.
Haricen deri ve mukoza iltihaplarında kullanılır.Bebeklerde ve küçük çocuklarda gaz söktürücü olarak kullanılır.

Kullanım Şekli:
Süzen poşet üstüne kaynar su ilave edilip, 2-3 dakika bekletildikten sonra içilmesi daha uygundur..

Nane Limon Bitki Çayı

Mide ağrılarını geçirir,bulantıyı önler.
Migren, uykusuzluk, baş dönmesi ve nezleye iyi gelir.Mide spazmlarını giderir.Kronik karın ağrılarını giderir.
Gaz söktürücü, kramp giderici, ağrı kesici ve antiseptik özellikleri ile ferahlatıcı özellikleri vardır.

Meyan Kökünün Faydaları ve Meyan Kökü Çayı

Meyan Kökünün Faydaları ve Meyan Kökü Çayı

Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.Balgam söktürücü, mukoza koruyucu, kramp önleyici özellikleri gibi daha sayamadığımız bir çok özellikleri bulunmaktadır.
Bağışıklık sistemini sürekli güçlü tuttuğu için tüm hastalıklara karşı etkin koruma sağlamaktadır.Bu durum tıbben kanıtlanmıştır.Yılda iki aylık bir meyan kökü sizi gripten kanser türlerine kadar korumaya büyük ölçüde yardımcı olur.Hem organik hemde zararsız bir bitkidir..

Karabaş Bitki Çayının Faydaları

Ağrı kesici, yatıştırıcı, balfam söktürücüdür.Dahilen idrar yollarında, haricen basit yaralarda mikrop öldürücü etkisi olduğu bilinmektedir.Bilhassa sinirsel başağrısı, uykusuzluk ve yüksek tansiyon gibi şikayetlerde etkilidir.

Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil Çayın Faydaları

Sinirleri teskin edici, basur sancılarına şifa vermektedir.Ayrıca; İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra göz kızarıklığı, nefes darlığı, kalbi güçlendirici, damar sertliğine faydası olduğu tespit edilmiştir.

Isırganotu Bitki Çayı

İdrar arttırıcı, damar büzücü, organizmanın yıkım ürünlerine temizleyici metabolizmayı uyarıcı ve kuvvetlendirici, idrar yolları iltihaplarında ödem çözmede faydalıdır.
Isırgan otu bitki çayı, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden bilinir.Bu özelliği ile korumada yardımcıdır.

Çörekotu

Çörekotu

Haziran-temmuz aylari arasinda yesille karisik acik mâvi renkli cicekler acan, 20-40 cm boyunda bir senelik, otsu bir bitkidir. Yol kenarlari ve bilhassa ekin tarlalari icinde bulunur. Govde dik ve kisa tuyludur. Yapraklarin alttakileri sapli, usttekileri sapsizdir. Cicekler uzun sapli ve tek tektir. Tac yapraklari iki loplu ve bal ozu bezleri tasiyan 8 tâne kucuk parca hâlindedir. Meyveleri cok tohumlu olup, tohumlar siyah renkli ve oval sekillidir. Guney Avrupa, Balkan memleketleri, Kuzey Afrika, Turkiye ve Hindistan’da yetistirilmektedir. Bitkinin kullanilan kisimlari tohumlaridir. Tohumlari tamâmen olgunlastiktan sonra toplanir ve guneste kurutulur. Corekotu tohumlarinda ucucu ve sabit yag, tanen, sekerler, glikozit bunyeli bir saponin ve alkaloitler bulunmustur. Tohumlari gaz sokturucu, uyarici ve idrar sokturucu olarak kullanilmaktadir. Guzel kokusu sebebiyle mushil ilâclarinin icine ilâve edilen iyi bir lezzet ve koku degistiricidir. Corekotunun Anadolu’da bulunan ve ayni sekilde kullanilan diger turleri sunlardir:

Sam corekotu (Nigella damascena): Yapraklari parcalidir. Cicekleri tek ve ust yapraklar tarafindan ortulmus durumdadir. Parlak mâvi ciceklidir.

Kir corek otu (Nigella arvensis): 10-30 cm yuksekliginde mâvi ciceklidir. Yapraklari sivri parcalidir. Tohumlari kurt dusurucu olarak da kullanilir.

Soğanın Faydaları

Soganin Faydalari

Sogan Her Derde Deva

Binlerce yildan beri sogan ve sarimsak neredeyse tum yemeklere katilan sifa verici birer sebze olarak kullanililiyor. Salatadan tutun, her cesit pisirme seklinde sogan yemeklerimizden eksik edilmiyor.
Bilimsel olarak ispatlanmis bir gercek de, soganin icindeki cystein maddesinin eczanelerde kuvvetli bir balgam sokucu olarak satilan ve doktorlar tarafindan recete edilen mentopin ve asist gibi ilaclarin ana maddesi ile aynidir. Vucudumuzda uretilen cok guclu bir antioksidan olan GLUTATYON'un uretimi icin soganin icinde bulunan cystein maddesinin sogan veya sarimsak yiyerek alinmasi gerekiyor. Cok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, bircok hastaligin sebebi sayilan serbest radikalleri hucre icinde notralize etmektedir.
Dunyanin her yerinde soguk alginliginda, bronsitte ortaya cikan oksurugun giderilmesinde sogan, sifa verici olarak yeniyor. Cok eskiden beri usutme, oksuruk ve bronsit durumda ezilen bir sogana bir miktar su ve tatlandirici olarak da az miktarda bal katilarak ilac olarak kullaniliyor. Ayrica bocek sokmalarinda olusan sisliklerin uzerine taze kesilmis sogan dilimleri konmasi halinde, sisligin giderilmesinde yardimci oluyor. Ayrica uyku duzenleyici olduguna da inanilmaktadir.
Soganin 100 graminda bulunan maddeler:
Kalori degeri
Kuru sogan - taze sogan : 36 kalori - 23 kalori
Protein (gr.) : 1.3 gr.
Yag (gr.) : 0.3 gr.
Karbonhidrat : 8.1 gr.
Su : 89 gr.
Posa : 2 gr.
Potasyum : 157 mg.
Kalsiyum : 27 mg.
Vitamin C : 10 mg.
Folik asit : 54 mg.
Vitamin : 0.3 mg.
Kalp-damar hastaliklarini onlemede yardimci
Her nefes aldigimizda cigerlerimize yarim litre hava dolar. Bunun %20.7'si oksijendir. Oksijen alyuvarlarimiza baglanir ve kalbe gider. Kalp, bu oksijenli kani tum hucrelere pompalar. Oksijen, hucredeki sekeri yakarak yasam enerjisinin uretimi saglar. Bu islem esnasinda oksijen molekullerinin %1-5'i degisime ugrar ve vucut icin cok zararli hale gelir. Biz bunlara serbest radikaller diyoruz. Bu serbest radikaller, her turlu hastaligin ve de ozellikle de kalp-damar hastaliklarinin ve kanser cesitlerinin sebebi sayiliyor. Vucudumuzda bunlari zararsiz hale getiren enzim sistemi vardir. Kisinin bu enzim sistemi ne kadar guclu ise omru de o kadar uzun oluyor. Serbest radikalleri zararsiz hale getiren maddelere antioksidan diyoruz. Soganin icindeki Quercetin adi verilen cok guclu bir antioksidan vardir.
Finlandiya'da uzun suredir yapilan bir bilimsel arastirmada; Quercetin'i iceren sogan ve elmayi daha cok tuketen kisilerde kalp-damar hastaliklari ve kanser olum oranlari daha dusuk bulundu. Damar sertligi dolayisiyla kalp-damar hastaliklarina neden olan kotu huylu kolesterol (LDL), serbest radikaller tarafindan okside olmadan damar ceperine yapismiyor. Sogandaki Quercetin maddesi kolesterolun okside olup damar ceperine yapismasina engellenmesinde yardimci oluyor.
Vucutta hucre icinde uretilen ve Glutatyon adi verilen antioksidanin uretimi icin sogan ve sarimsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vucuda girmesi gerekiyor. Bu kuvvetli antioksidan, kanserin onlenmesine yardimci olmaktadir. Sogan ve sarimsak, Akdeniz beslenme tarzinda cok tuketilmektedir.
Sigaranin neden oldugu idrar kesesi kanserinin onlenmesinde yardimci olur
Idrar kesesi kanserinin baslica sebeplerinden biri sigara tuketimidir. Soganin icerdigi Quercetin maddesi degisime ugrayarak kesenin ic derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadir. Idrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler degisime ugramis Quercetin maddesi tarafindan emilerek kanser olusumunu geciktirmekte veya engellemektedir. Sigara icenlerin kanserden korunmalari icin sogani ve elmayi duzenli sekilde tuketmeleri tavsiye edilir.
Nasil tuketilmelidir?
Her cesit pisirme seklinde yemeklere katilan soganin faydasi vardir. Pisirilmeden cig ve taze olarak tuketilen sogan cok daha sifa vericidir.
Ne kadar tuketilmelidir?
Haftada 3-4 defa yenen ½ sogan kalp-damar hastaliklarindan ve kanserden korunmada yardimci olur.

MELİSA ÇAYI

MELİSA ÇAYI

Yapraklar yatistirici, mîdevî, gaz sokturucu, terletici ve antiseptik etkilere sâhiptir. Huzursuzluk ve sikintilari giderir. Hafiza zayifligina faydalidir. Bas donmesi ve kulak cinlamasi gibi sikayetleri keser. Hazimsizlik, bas agrisi ve migrende de faydalidir. Daha cok cay hâlinde kullanilir.

Lİmonun Faydaları

LIMON: C vitamini basta olmak uzere A ve B vitaminleri acisindan zengin bir besindir.
Limonun Faydalari: Vucuda guc verir. Istah acicidir. Sindirimi kolaylastirir ve sindirim sistemi rahatsizliklarina iyi gelir. Idrar sokturucudur. Damar sertligini ve tikanikligini onler. Kani temizler ve kan dolasimini kolaylastirir. Soguk alginligi, nezle, grip ve oksuruk sikâyetlerini azaltir. Mikrop oldurucudur. Besin zehirlenmelerinde ve bocek isiriklarinda yararlidir. Rahatlatici etkisi ile vucuttaki agrilari hafifletir, atesi ve tansiyonu dusurur. Mide bulantisini ve bas donmesini giderir. Kansizliga karsi etkilidir. Dis ve disetlerini kuvvetlendirir ve disleri beyazlatir. Sivilceleri ve nasiri azaltir.
Limon Nasil Kullanilir? Daha cok Limonun suyu salata ve yemeklerde kullanilir. Ayrica ciceklerinden, kabuklarindan ve yapraklarindan da faydalanilir. Kabuklari haslanip suyu icilirse vucudu kuvvetlendirir ve vucuttaki kurtlari dokmeye yardimci olur. Limon suyu ile gargara yapilirsa agiz, bogaz ve bademcik iltihaplarina iyi gelir. Limon, kabuklariyla birlikte banyo suyuna sikilip bu su ile banyo yapilirsa kan dolasimini hizlandirir ve cildi canlandirir.

Limon ilac gibidir.Faydalari sayilamayacak kadar coktur.Iste,bunlardan bazilari:

* Agiz kokusunu giderir
* Kalp carpintisini teskin eder
* Balgam yaptirmaz
* Karacigerdeki harareti sondurur
* Safrayi sokturur
* Basur hastaligina iyi gelir
* Istehi arttirir
* Agri ve siziyi dagitir ( bir nevi agri kesicidir )
* Mide bulantisini onler
* Cilde surulunce guzellestirir
* Kusmalari keser
* Yuzdeki cillere faydalidir
* Hazmi kolaylastirir
* Parlatici ve temizleyicidir ( Genellikle temizlik maddeleri limonludur)
* Siskinligi giderir
* Murekkep lekesini cikarir
* Mideyi kuvvetlendirir
* Kabugu guvelenmeye engel olur
* Susuzlugu teskine eder

Dutun Faydaları




Beyaz ve kara olan dut barindirdigi vitamin ve minerallerin yaninda mikrop oldurucu ozelligide bulunuyor. Sadece bunlar mi faydalari? Tabii ki degil.. Tukettigimiz dutun neye nasil iyi geldigini gorunce cok sasiracaksiniz. Iste faydalari..

* Vucuda kuvvet verir, kansizliga iyi gelir.
Agiz, bademcik ve bogaz iltihabi, dis eti hastaliklari ve oksuruge karsi faydalidir.
* Ates dusurur. Karacigeri kuvvetlendirir. Mide ve bagirsaklarin duzenli calismasina yardim eder.
Ozellikle yemekle birlikte yenildiginde hazmi kolaylastirir.
* Ac karnina yenen beyaz dut bagirsak kurtlarini dusurur. Mide ve bagirsaklari rahatlatir. Kara dut ise agiz ve bogaz iltihaplarina iyi gelir. Dut hangi sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Kisinin kilo almasini saglar ve istah acar.
* Beyaz dutun 15-20 gram yapragi uc su bardagi su ile kaynatip icilirse iyi bir idrar sokturucu oldugu gorulur. Bu terkip ayni zamanda ates dusurucu olarak da kullanilmaktadir.
* Dutun taze yapraklariyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapilirsa kanamalari durdurur.
* Dut hangi sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Kisinin kilo almasini saglar ve istah acar.
* Kara dutun yapraklari ve kabuklari kaynatilip elde edilen sivi ile gargara yapilirsa bogaz, agiz ve dis eti iltihaplarina iyi gelir. Ancak kara dut kabiz yapabilir.
* Sabah ac karnina olgunlasmis beyaz dut yer ve uzerine su icerlerse bagirsaklarinin calismasini saglamis olurlar. Ancak bu durum abartilirsa bu kez de ishale sebebiyet verebilecegi bilinmelidir

Meyve ve Sebzelerin Mevsimleri

SEBZELER

Kuru Sogan - Her Ay
Patates- Her Ay
Yesil Sogan - Temmuz, Agustos, Eylul haric diger tum aylar
Maydanoz - Her Ay
Marul - Mayis – Temmuz
Yesil Salata-kivircik- Ocak – Mayis ve Ekim – Aralik
Salatalik- Mayis – Ekim
Dereotu- Her Ay
Kirmizi Lahana- Kasim – Subat
Kereviz- Kasim – Mart
Karnabahar- Aralik – Subat
Bezelye- Nisan – Haziran
Semizotu - Mayis – Eylul
Domates- Haziran – Kasim
Ic Bakla- Mayis – Haziran
Taze Bakla - Nisan –Temmuz
Bamya Temmuz – Eylul
Taze Kabak Mayis – Kasim
Pirasa Kasim – Mart
Beyaz Lahana Kasim – Subat
Ispanak Kasim – Mart
Havuc Eylul – Mart
Salamura Yaprak Her Ay
Taze asma yapragi Mayis-Temmuz
Dolmalik Biber Haziran - Kasim
Sivri Biber Haziran – Ekim
Carliston Biber Haziran – Eylul
Taze Fasulye Mayis – Eylul
Barbunya Nisan-Eylul
Patlican Haziran – Kasim
Pirasa Kasim-Mart
Limon Her ay
Turp Ekim-Subat
Pazi Ekim-Mart
Sarimsak Her ay
Taze nane Her ay
Brokoli Aralik-Subat

MEYVELER

Elma (starking-golden) Ekim
Elma-Yaz Temmuz-Agustos
Elma-Buzhane Her ay
Portakal- Ekim – Nisan
Mandalina - Ekim – Subat
Kayisi - Haziran – Agustos
Uzum - Temmuz – Kasim
Armut - Temmuz – Kasim
Muz - Kasim – Mart (Her ay)
Kirmizi Erik - Mayis – Agustos
Murdum Erik - Agustos-Ekim
Seftali - Haziran – Eylul
Nektarin - Temmuz-Eylul
Kiraz - Haziran
Visne - Temmuz-Agustos
Cilek - Mayis – Haziran
Yesil Erik - Mayis – Haziran
Ayva - Ekim – Ocak
Malta Erigi - Nisan – Mayis
Karpuz - Haziran – Agustos
Kavun - Temmuz – Kasim
Incir - Agustos-Eylul
Bal kabagi - Subat-Mayis

Besinlerle Güzelleşin

Parlak Gur Sac

Haftada dort yumurta yiyin.Yumurtada saca parlaklik kazandiran bol miktarda kukurt vardir.Bol protein iceren besinler salatayla birlikte yendiginde sac gur olur.Cunku sacin %97 si protein maddesi olan keratinden olusuyor.

Parlak Gozler

Haftada uc kere az bir miktar bitkisel yagla gisirdiginiz havuc yiyin.Havuctaki A ve E vitaminleri gormeyi kuvvetlendirir.Kepek,cavdar ekmekleri icerdikleri selen elementinden dolayi gozleri hastalik mikroplarindan korur.

Kuvvetli Tirnaklar

Her gun yogurt yiyin.Yogurtta tirnaklarin olusumu icin onemli olan protein vardir.Toz jelatin de bu etkiyi fazlalastirir.Kirilan tirnaklara karsi ceviz ve yer fistigi yiyin.Her ikiside tirnaklari sertlestiren biotin icerir.
Cilegin Faydalari

Korpe ve bol sulu cilekler sistemi temizliyor.Cilt sorunu olanlar icin de iyi bir meyvedir.Bobrek,idrar yollari ve bagirsak sorunlari icin bire birdir.Ayrica dis etlerini guclendiriyor,dislerdeki tartari onluyor,agiz kokularini ve bogaz agrilarini gideriyor.Cilekte yuksek oranda C vitamini bulundugu gibi,yuksek tansiyon ve kolestrolu dusuren maddeler iceriyor.Cilek C vitamini ihtiyacini karsilar.Ayrica bol miktarda potasyum icerir ve lifli besinler arasinda onemli bir yer tutar.Diyabetli hastalar cilege seker ilave etmemek sartiyla bu meyveyi bol bol tuketebilirler.

Bitkiler ve Gizemli Sırları

Bu Blogumuzdaki en samimi amaç; bitkilerin gizemli sırlarını, insan sağlığına yararları ve zararları, ilaç yapında kullanılan bitkileri, her derde deva olan bitkileri, diyet için kullanılan bitkileri, zayıflama forumülleri gibi konuları siz değerli okuyucularımıza sunmak için hergün daha da sıkı bir şekilde çalışmayı ve en iyi şekilde hizmet sunmayı bir ideal bildik..

Sizlere gerekli ve detaylı bilgileri sunabiliyorsak ne mutlu bize..
 

Web Analytics