23 Kasım 2009 Pazartesi

Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!

Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!


Kilo almaya cok musait olanlar ve fazla kilosu olanlar son yillarda ogrendi ki, sismanligin cogunlukla sebebi, yavas calisan metabolizma. Metabolizmanin hizlanmasi zayiflamayi sagliyor. Bu konuda da bazi besinler kilolarin erimesine yardimci oluyor.
Metabolizmayi Hizlandiran Besinler!



Kefir: Amerika ve Italya’ da yapilan arastirmalar sonucunda, kalsiyum miktari kilolari da etkiliyor. Sut urunleri, vucut icin cok onemli mineralleri iceriyor.. Ornegin yarim litre kefir, protein ve lesitin iceriyor ve gunluk kalsiyum ihtiyacinin %75’ini karsiliyor.
Sivri Aci Biber: Aci biberin cok az bir miktari bile hemen alnimizda terlemeye sebep oluyor. Bunun nedeni biberdeki dogal aci maddesi kapsaisin. Ayni spor yaparken oldugu gibi, bu madde de kisa sureli olarak vucut isisini yaklasik %25 oraninda yukseltiyor. Sonuc olarak kalori ihtiyaci da gecici bir sure icin artiyor.
Yesil Cay: Yesil cayin biline etkileri kolesterol dusurmesi, kanser ve kalp krizinden korumasidir. Yapilan arastirmalar, yesil cayin ayni zamanda yagin vucutta ve karacigerde depolanmasini onledigini de ortaya koydu. Ayrica vucuttaki enerji tuketimini de artiriyor.
Zencefil: Zencefilin koklerindeki maddeler, tipki kirmizibiberdeki gibi, dolasim ve sindirim sistemini uyariyor. Yemeklerde baharat olarak kullanilan veya cay olarak tuketilen zencefil ayni zamanda mide ve bagirsaklardaki gazi da sokturuyor.
Limon: C vitamini acisindan zengin olan limon, bagisiklik sistemine bol enerji sagliyor. Boylece kaslar daha fazla yag yakiyor.Sogan: Soganin icinde yer alan kukurt bilesimi “Alicin” kan dolasimini uyariyor, sindirimi harekete geciriyor, vucuttaki fazla suyun atilmasini sagliyor. Bunun yani sira metabolizmayi hizlandirarak, yag yakilmasini arttiriyor. Sarimsak ve yesil sogan da ayni etkiye sahip.
Tarcin: Tarcin, insulinin etkisini iyilestirdiginden, daha az insuline ihtiyac oluyor. Bu sayede yuksek insulin degerinin olusturdugu komplikasyonlardan kacinmak mumkun olabiliyor. Yemekleri bu baharatla tatlandirmakta fayda var.
Somon Baligi: Zayiflatan besinlerin basinda yer aliyor cunku yag acisindan fakir, protein acisindan zengin bir besin. Ayrica yuksek iyot icerigiyle vucut metabolizmasinin duzenlenmesinde onemli rol oynayan tiroit hormonunun salgilanmasinda da gorevli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Pencereye Konuyla İlgili Yorumlarınızı Yapabilirsiniz!

 

Web Analytics