22 Kasım 2009 Pazar

Dutun Faydaları




Beyaz ve kara olan dut barindirdigi vitamin ve minerallerin yaninda mikrop oldurucu ozelligide bulunuyor. Sadece bunlar mi faydalari? Tabii ki degil.. Tukettigimiz dutun neye nasil iyi geldigini gorunce cok sasiracaksiniz. Iste faydalari..

* Vucuda kuvvet verir, kansizliga iyi gelir.
Agiz, bademcik ve bogaz iltihabi, dis eti hastaliklari ve oksuruge karsi faydalidir.
* Ates dusurur. Karacigeri kuvvetlendirir. Mide ve bagirsaklarin duzenli calismasina yardim eder.
Ozellikle yemekle birlikte yenildiginde hazmi kolaylastirir.
* Ac karnina yenen beyaz dut bagirsak kurtlarini dusurur. Mide ve bagirsaklari rahatlatir. Kara dut ise agiz ve bogaz iltihaplarina iyi gelir. Dut hangi sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Kisinin kilo almasini saglar ve istah acar.
* Beyaz dutun 15-20 gram yapragi uc su bardagi su ile kaynatip icilirse iyi bir idrar sokturucu oldugu gorulur. Bu terkip ayni zamanda ates dusurucu olarak da kullanilmaktadir.
* Dutun taze yapraklariyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapilirsa kanamalari durdurur.
* Dut hangi sekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapicidir. Kisinin kilo almasini saglar ve istah acar.
* Kara dutun yapraklari ve kabuklari kaynatilip elde edilen sivi ile gargara yapilirsa bogaz, agiz ve dis eti iltihaplarina iyi gelir. Ancak kara dut kabiz yapabilir.
* Sabah ac karnina olgunlasmis beyaz dut yer ve uzerine su icerlerse bagirsaklarinin calismasini saglamis olurlar. Ancak bu durum abartilirsa bu kez de ishale sebebiyet verebilecegi bilinmelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Pencereye Konuyla İlgili Yorumlarınızı Yapabilirsiniz!

 

Web Analytics