22 Kasım 2009 Pazar

Diyetten Önce Neler Yapılmalı

Kendinizi iyi ve güzel hissetmek için diyet yapmak zorunda değilsiniz. Mimi Spencer’ın “Diyet Yapmadan Önce Yapmanız Gereken 101 Şey (Çünkü İyi Görünmek Sadece Kilo Vermekle İlgili Değildir” kitabından kadınlar için birkaç öneri.

Her zaman topuklu ayakkabı giyin

Evet, topuklu ayakkabılar çok acıtıyor ve çok pahalı biliyoruz. Ama bize güvenin, onlara yine de ihtiyacınız var. Kıyafetiniz ne olursa olsun, ona seksi bir hava katacaktır. Ayrıca bacaklarınızın daha uzun ve dolayısıyla da vücudunuzun geri kalanını daha ince gösterecektir.


Yağ mıknatısı arkadaşlarınızdan kaçının

Kabul edin; eğer bir arkadaşınız yemekte kızarmış patates ısmarlarsa, bir tane aşırmadan edemezsiniz. Hatta belki kendinize bile ısmarlarsınız. Bir patates, bir bira ya da kocaman bir tatlı... Tabii ki arkadaşlarınızla yemeğe çıkmayın demiyoruz... Sadece sizin kadar sağduyulu biriyle yemeğe çıkmıyorsanız ekstra dikkat gösterin.

Sizi ifade eden stili bulun

Çok sade giyinerek de erkeklerin ağzının sulanmasına sebep olabilirsiniz, biliyorsunuz değil mi? Çünkü önemli olan sadece ne giydiğiniz değil onu nasıl giydiğinizdir de. Spencer’a göre giydiğiniz her şey bulunduğunuz odadakilerin ilgisini çekecek sinyaller gönderir.. ya da tam tersi. En çok iltifat alacağınız ve size iyi hissettirecek kıyafetlerinizi giyin, bu beş yıl önce aldığınız v-yakalı kazağınız olsa bile.

Yemek yerken ona odaklanın

Yemek yerken birden fazla şeyle uğraşmayın. Eğer televizyonun karşısında Gossip Girl dizisini izlerken yemek yerseniz, farketmeden daha fazla yersiniz ve muhtemelen hatırlamazsınız. Dahası yemek yemenin gözünüz yaşlıyken, sıkılmışken, huzursuzken ya da sarhoşken değil açken yapılan bir şey olduğunu hatırlayın. Duygularınızı değil midenizi dinleyin.

Seksi iç çamaşırları giyin

Eğer güzel iç çamaşırlarınızı randevulara ve partilere saklıyorsanız, onların herhangi bir iş gününde sizi ne kadar iyi hissetirebileceğini bilmiyorsunuz demektir. Yanlış bir çamaşırın sizin bütün günü kötü geçirmenize sebep olacağını biliyorsunuz, dolayısıyla çekmecenizde başka alternatifler bulundurun.

Daha çok etiketsiz yiyecek alın

Alışveriş yaparken kutulanmış şeylerden kaçının. Daha az koruyucu ya da katkı maddesi olmayan şeyleri seçin. Manav reyonundan alışveriş yapmaya çalışın.

Siyah opak çorap giyin

Siyah çorapları vücudunuzun alt kısmı için bir mucize yaratıcı olarak düşünün. Bacaklarınızı daha ince gösterebilirler, sizin daha stil sahibi gösterirler ve genelde ucuzdurlar. Damar veya dizlerinizdeki katmanlar gibi birkaç kusurunuzu da örter.

Öğünlerinizin boyutunu kontrol edin

Her dört Amerikalı’dan biri kendisine servis edilen her şeyi yiyor, içinde ne kadar yiyecek olduğuna bakmadan. Bir daha masaya oturduğunuzda tabağınızdaki her şeyi bitirmeden önce “Temiz tabak grubu” içinde olmak istemeyeceğiniz bir topluluktur.

Sağlıklı yiyecek tuzağına düşmeyin

Her şey çok masum başlar. Önce yemekte salata yemek istersiniz. Ispanak., havuç, cherry domates... Derken yumurta, pastırma, kızarmış ekmek, kremalı sos eklenir. Demek ki neymiş, sadece adı salata diye sağlıklı demek değildir.

Yağ değil, yağ yakanları seçin

Bazı sihirli yiyecekler çeşitli sebeplerden dolayı sizi tatmin eder. Onları alışveriş listenize ekleyin ve diyetinizle birleştirin; greyfurt, elma, zeytinyağı, keten tohumu, ayçicek tohumu, lektin, sarımsak, yabanmersini ve badem. (Yine de karizmanızı sarsmak istemiyorsanız çok fazla sarımsak tüketmeyin.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Pencereye Konuyla İlgili Yorumlarınızı Yapabilirsiniz!

 

Web Analytics